Zašto nas deca vole, a roditelji obožavaju

PRIKAŽI VIŠE

Iz godine u godinu pažljivo razvijajući sadržaje i programske celine, Festival nauke postao je omiljena decembarska porodična zabava!

Sa idejom da u nauci treba da se uživa bez obzira na godine, kao i da radoznali, naučno-istraživački pristup svetu koji nas okružuje treba zadržati što duže u životu, Festival nauke posebno osmišljava svoj program. 

Kroz različite programske celine obraćamo se, pre svega, deci školskog uzrasta, uvodeći ih u svet nauke na nov i zabavan način. Eksplozivni naučni šou programi i interaktivne postavke samo su tu da posluže kao mamac za važne naučne lekcije, otkrića i izume koji menjaju nabolje našu neposrednu svakodnevicu, ali i ceo svet.

Poslednjih godina, kroz posebne festivalske programe obraćamo se i deci predškolskog uzrasta, trudeći se da podstaknemo njihovu radoznalost, usmerimo njihovu pažnju i kroz praktične primere damo odgovor na svako njihovo pitanje. 

S tim u vezi, poslednji festivalski dan prethodnih godina nezvanično je važio za Porodični dan Festivala nauke - dan kada su gužve manje, rezervisan za porodična druženja i naučne izazove kreirane da na razmišljanje i učešće podstaknu celu porodicu. Verujemo da Festival nauke može da bude odskočna daska za roditelje i decu koji tek po odlasku sa festivala započinju svoju naučnu avanturu, istražujući i otkrivajući naučne priče iza svega što nas okružuje.